Bogato wyposażona kuchnia ułatwia kucharskie prace i stwarza pole do popisu. Jednak nie zawsze jest to warunek konieczny, aby wykazać się kunsztem kulinarnym. Równie dobrze można być właścicielem jednego urządzenia, ale wielofunkcyjnego. Sprawdźmy, co dzięki nowemu produktowi (3w1) marki MPM możemy przygotować!
Firma MPM, oferująca od 1989 roku proste w obsłudze produkty, które pozwalają sprawnie wywiązać się z codziennych obowiązków, prezentuje w swojej ofercie nowy opiekacz do kanapek, gofrownicę i grill MOP-23M − trzy w jednym! Urządzenie stworzono z myślą o przygotowaniu ciepłych grzanek na śniadanie, domowych gofrów na deser, lub grillowaniu. Co ważne, bez angażowania w proces gotowania wielu różnych urządzeń elektrycznych. W ten sposób zyskujemy nie tylko więcej wolnej przestrzeni w kuchni, ale też zmniejszamy nasze wydatki za energię na dodatkowy sprzęt.
Kanapka na śniadanie na gorąco!
Pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie na ciepło to kanapki z wędliną i awokado z odrobiną startego czosnku, soli, pieprzu, soku z limonki i dobrej oliwy oraz z prażonymi pestkami dyni, lekkim sosem jogurtowym i kiełkami. W tej kombinacji najlepiej sprawdzi się chrupiące pieczywo typu ciabatta.
Grillowana dynia z chili
Dynię obieramy ze skórki, usuwamy pestki oraz kroimy w podłużone plasterki. Każdą część oprószamy solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i chili z obydwu stron. Na płytce grillowej urządzenia rozgrzewamy oliwę, a następnie układamy przyprawioną dynię. Grillujemy kilka minut i gotowe!
Jesienny deser ze śliwkami
Cukier (50 g) miksujemy z dwoma jajkami. Mąkę (150 g) mieszamy z proszkiem do pieczenia (5 g) i szczyptą soli, dodajemy mleko (250 ml) oraz roztopione masło (50 g). Wszystkie składniki łączymy w jednolitą konsystencję i pieczemy w gofrownicy! Śliwki węgierki (3-4 szt.) kroimy w kosteczkę, dodajemy kilka plasterków fig, łyżeczkę cukru trzcinowego oraz pół łyżeczki ciemnego cynamonu. Następnie mieszamy i podgrzewamy w garnku na małym ogniu ok. 10 min. Podajemy na ciepłych, chrupiących gofrach z dodatkiem cukru pudru!
W zależności od tego, na co mamy ochotę możemy przygotować: cztery trójkątne kanapki, dwa gofry lub po prostu grillować ulubioną potrawę. Płyta grzejna produktu jest pokryta płytkami, które można wymieniać w zależności od tego jaki posiłek chcemy przyrządzić. Każda z płytek ma nieprzywierającą powłokę, która ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości. Nowy model MOP-23M marki MPM, został wykonany z wysokiej jakości materiału – stali nierdzewnej, odpornej na wysokie temperatury i tym samym wytrzymałej na uszkodzenia mechaniczne. Ponadto, produkt dysponuje dodatkowymi nóżkami, które umożliwiają postawienie go w pozycji pionowej po zakończeniu pracy. Jest to przydatne, gdy po każdym użyciu, urządzenie chowamy np. do szafki kuchennej.
Opiekacz do kanapek/Gofrownica/Grill MOP-23M
Cena: 190 zł
Funkcje:
- obudowa ze stali nierdzewnej
- płyty wymienne do gofrów, kanapek oraz płyty grillowe
- do jednoczesnego przygotowania 4 trójkątnych kanapek
- do jednoczesnego przygotowania 2 gofrów
- do grillowania potraw
- wyjmowane płyty pokryte nieprzywierającą powłoką – łatwe do utrzymania w czystości
- termostat automatycznie regulujący temperaturę
- lampka kontrolna stanu pracy
- lampka kontrolna podłączenia do sieci
- miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego
- możliwość przechowywania w pozycji pionowej
Parametry techniczne:
- 220-240 V 50/60 Hz 900 W
dostarczył infoWire.pl
Link do strony artykułu: https://uww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/sniadanie-deser-i-kolacja-z-mpm